Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ










Τέλη Αυγούστου 2012. Σε μία άδεια Αθήνα, όρθιοι, πάντοτε πιστοί στις επάλξεις του αγώνα για την πατρίδα και το έθνος. Εναντίον όλων, αδιαφορώντας τι πράττουν οι ραγιάδες. Σ' αυτό τον αγώνα υπάρχουμε μόνο εμείς κι έτσι επιβάλεται να σκέφτεται ο ριζοσπάστης εθνικιστής που αναζητάει την μάχη του. Ο συμβολισμός της δράσης πολλαπλός. Ο ριζοσπαστικός αγώνας δεν είναι ποτέ αρκετός. Είναι μία διαρκής πρόκληση. Ποτέ δεν κερδίζεις, αλλά και ποτέ δεν χάνεις. Πάντοτε όμως μάχεσαι κι αυτή είναι η μόνη χαρά. Η οργάνωση μας δίνει τις δικές της μάχες, δίχως ν' αποζητάει δάφνες και στεφάνια. Είμαστε από ράτσα αλύγιστη και 'χάσικοι' όπως λένε στα τούρκικα. Αγνοί. Έπειτα από 2 χρόνια, παρουσιάζουμε τη δράση μας όπως της αρμόζει βάσει του ειδικού πολιτικού βάρους της.



Πραγματοποιήσαμε δράση σε στέκι Τούρκων αντιφασιστών που αποτελεί κέντρο στρατολόγησης, τόπο συνάντησης Τούρκων, Κούρδων, Ελλήνων κομμουνιστών και αναρχικών. Η ευρύτερη περιοχή απ' τα μεταπολιτευτικά χρόνια αποτέλεσε καταφύγιο παρακρατικών αλητών, κλεφτών κι αριστερών τρομοκρατών. Ήταν μέσα Φεβρουαρίου του 2014, οπόταν η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες, εισέβαλλαν σε διαμέρισμα της οδού Γεναδίου, όπου έπιασαν στον ύπνο 4 Τούρκους υπήκοους κουρδικής καταγωγής, μέλη της τρομοκρατικής κομμουνιστικής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Ανάλογες μυστικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες κι οδήγησαν στην σύλληψη των 4 και στην αποκάλυψη του διόλου ακίνδυνου οπλοστασίου που έκρυβαν. Οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για δυνατότητα χτυπημάτων πολεμικής εμβέλειας αν θα χρησιμοποιούταν ο οπλισμός.




Στα τέλη Αυγούστου του 2014 επιλέξαμε να 'χτυπήσουμε' και να 'στοχοποιήσουμε' το Εστιατόριο- Πολιτιστικό Κέντρο 'Λεϊλιμ λέι -Τούρκικη Κουζίνα' στην οδό Βαλτινών 2. Το εστιατόριο κολεκτίβα -Πολιτιστικό Κέντρο Λεϊλιμ λέι στην οδό Βαλτινών 2, λειτουργεί απ' τις αρχές του 2011. Συνδυάζει γεύσεις από διάφορες κουζίνες, όπως η Τουρκική, η Ελληνική, η Αραβική, η Κούρδικη. Πρόκειται για κολεκτίβα εργασίας, όπου συμμετέχουν 8 συνολικά άτομα (2 Τούρκοι, 2 Κούρδοι, 1 Σέρβος, 1 Γεωργιανή και 2 Ελληνίδες). Συχνά φιλοξενεί εκδηλώσεις, για θέματα που αφορούν την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Στον χώρο της κολεκτίβας γίνονται μαθήματα Τουρκικών για αρχάριους και προχωρημένους. Το 'Λεϊλιμ λέι' συναντάται στα ποίηματα του γνωστού στο ελληνικό κοινό Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και του Αχμέτ Αριφ. Οι πράκτορες του τουρκικού κράτους με τον μανδύα των αντιφρονούντων αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογη περίπτωση ήταν κι ο καφενές στην Μεσολογγίου που ανήκε στον Γιουρέμ Φαρούκ ή Χασάν. Πέραν τούτου ο Χασάν ήταν κι ιδρυτικό μέλος της 'Επιτροπής Αλληλεγγύης μεταξύ των Λαών', που φτιάχτηκε το 1985 από Τούρκους, Κούρδους κι Έλληνες. Ήταν ιδρυτικό μέλος του 'Πολιτιστικού Κέντρου των Λαών της Ανατολής-Γέφυρα' και για χρόνια συνεισέφερε εθελοντικά στην 'Κίνηση Κοινωνικών Δικαιωμάτων για μετανάστες και πρόσφυγες' και στην 'Ομάδα Προσφύγων της Διεθνούς Αμνηστίας'. Τελευταία ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων.



Ο Τούρκος αντφασίστας ιδιοκτήτης του  'Λεϊλιμ λέι', όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φοράει ένα Τ-shirt που αναγράφει 'Schöner leben ohne Nazis'. Σ' άλλη φωτογραφία που έχει ληφθεί από πορεία της αντιφασιστικής δράσης στο Mannheim της Γερμανίας, το σύνθημα του κεντρικού πανό είναι το ίδιο. Το εν λόγω μότο σημαίνει 'Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους Ναζί'. Κι εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς Τούρκους απόγονους που ήταν συνεργάτες των Ναζί στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι γνωστό ότι υπεγράφη συμφωνία φιλίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας των Ναζί στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα. Τούρκοι αντιφασίστες και δημοκρατικοί, το νου σας, το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις για όλους σας. Ο ουρανός θα κοκκινίσει και 'φίλοι' δεν θα γίνουμε ποτέ!

Η εθνικιστική επίθεση συνεχίζεται παντού, για πάντα. Ρουφιάνοι δεν λυγίζουμε, δεν θα τελειώσετε ποτέ μαζί μας...