Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ







Τον Μαϊο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο 'Σπουδές στο Γαλανόμαυρο, Ο Ελληνικός Φασισμός στο Μεσοπόλεμο Περί της  Ιστορίας του Φασισμού και της σημερινής της χρήσης' με ευθύνη των αντιφασιστικών εκδόσεων 'Antifa Scripta'. Στην Biblionet αναφέρεται ως 'Συλλογικό έργο', ενώ΄για τις εκδόσεις υπάρχει η ένδειξη 'Εκκρεμής εγγραφή'. Όσοι κατέχετε τι σημαίνει αυτό απ' την άποψη της νομιμότητας των εκδόσεων, έχετε ήδη εξάγει τα συμπεράσματά σας. Η πρώην 'Ελευθεροτυπία' και νυν 'Εφημερίδα των Συντακτών' στεγάζει την γνωστή παρακρατική ομάδα 'Ιος' που ασκεί 'μαχητική 'δημοσιογραφία' ή 'μαχητικό αντιφασισμό' (το ίδιο κάνει). Τα μέλη της ομάδας αυτής επιδίδονται εδώ και δεκαετίες σ' έναν πόλεμο λάσπης 'στα όρια της νομιμότητας΄με τις πλάτες διαφόρων ιδρυμάτων, υπηρεσιών και την συνδρομή άλλων υπόγειων μηχανισμών που όλοι ξέρετε και ξέρουμε. Τα βιβλία του μέλους της Δημήτρη Ψαρρά κυκλοφορούν άνευ αντιτίμου (ελεύθερο κατέβασμα) στο διαδίκτυο. Why not? Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους. Ήδη γνωστά στους περισσότερους από εσάς. Η ομάδα δικηγόρων με την επωνυμία Jail Golden Dawn που εσυστάθη 'Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος' συνδέεται άμεσα με την ομάδα του 'Ιου'. Όπως και 'Τα μέλη της ομάδας του ερευνητικού πολιτικού-ιστορικού ιστολογίου XYZ Contagion -ένα ιστολόγιο που 'αγαπάει την έρευνα', απ' το οποίο συχνά τροφοδοτούνται τα συμβατικά ΜΜΕ με αποκαλύψεις και άλλο υλικό-, γεννήθηκαν στις δεκαετίες 1960 και 1970, και κατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Έχουν κάνει σπουδές, κυρίως στις Θετικές Επιστήμες, όπως Πολυτεχνείο και Φυσικομαθηματική, και μεταπτυχιακά στην Πληροφορική και στις Βάσεις Δεδομένων βιβλιοθηκών και βιβλιοπωλείων. Παρότι τυπικά θα εντάσσονταν όχι στις -λεγόμενες- ανθρωπιστικές, αλλά στις 'απάνθρωπες' (κατά το Νίκο Σβορώνο) σπουδές, ενδιαφέρονται και ερευνούν την Νεότερη Πολιτική Ιστορία, τα κοινωνικά κινήματα, τα Μέσα Ενημέρωσης και την βιβλιογραφία της δεκαετίας του 1940. Επιμελούνται βιβλιοθήκες, αρχεία και βάσεις δεδομένων, και δημοσιεύουν πρωτότυπες έρευνες και κείμενα, -ιστορικά, πολιτικά, βιβλιογραφικά και άλλα-, σε περιοδικά και εφημερίδες, αλλά κυρίως στο XYZ Contagion'.



Αρκούντως γοητευτική η περιγραφή, όμως οι κύριοι κι οι κυρίες που αποτελούν τα μέλη αυτής της ομάδος, αποκρύπτουν την ταυτότητά τους. Αξιοπερίεργο για 'γραμματιζούμενους'. Εκτός αν θέλουν ν' αποκρύψουν κάποια άλλη επαγγελματική ή μη ιδιότητά τους. Για παράδειγμα, αρκετοί πολιτικοί αρλεκίνοι της Ευρώπης κι ιδιαίτερα της Ελλάδος, παρουσιάζονται ως Σοσιαλιστές και παλαιότερα εμπλέκονταν με τρομοκρατική δράση. Ευτυχώς που υπάρχει κι η κολυμβήθρα Σιλωάμ που 'ανοίγει τα μάτια' στους 'τυφλούς' (τρομοκράτες κι όχι μόνο). Αυτά κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Το όλο ζήτημα που ονομάζεται 'Φασισμός A.E.' αποφέρει ζεστό χρήμα στις τσέπες όλων αυτών των ανώνυμων υβριστών, πέραν της ικανοποιήσεως συμπλεγμάτων και της εξαργυρώσεως της ιδιότυπης ασυλίας της οποίας χαίρουν απ' τους ομοτράπεζους (παρα)δικαστικούς μηχανισμούς.  Μεταξύ άλλων 'αποκαλύψεων' η ομάδα 'XYZ Contagion' κυκλοφόρησε άνευ αντιτίμου το βιβλίο (ελεύθερο κατέβασμα) '9+1 σκηνές από την ιστορία τηςελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή' με ευθύνη των εκδόσεων Carpe Librum. Στην Biblionet υπάρχει και σ' αυτό η ένδειξη 'Εκκρεμής εγγραφή' (όπως και στο προαναφερθέν των 'Antifa Scripta').


Με την ομάδα του 'Ιου' συνδέεται ο δημοσιογράφος-τηλεοπτικός δικολάβος Δημήτρης Τρίμμης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος στο ιστορικό σωματείο των δημοσιογράφων, στην ΕΣΗΕΑ. Οι σχέσεις του με το ευρύτερο 'αντιφασιστικό' κίνημα είναι προφανείς. Όμως, δεν είναι καθόλου μα καθόλου διαυγείς κάποιες παλιές συγγένειες, στις οποίες ουδέποτε έχει αναφερθεί. Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε τα κάτωθι:


ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΡΙΜΗΣ...


Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και ένας δημοσιογράφος Τρίμης από τα χρόνια της Κατοχής...


Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης ποζάρει στο προεδρικό γραφείο. Είχε άραγε καμιά σχέση με έναν κατοχικό δημοσιογράφο ονόματι Γεώργιο Τρίμη; Τι έχουν να πουν οι πάλαι ποτέ ιστοριοδίφες 'Ιοί' της πάλαι ποτέ 'Ελευθεροτυπίας'; Τι είδους 'ανάρμοστη διαγωγή κατά την Κατοχή' είχε επιδείξει ο Γεώργιος Τρίμης και μαζί με τη Σίτσα Καραϊσκάκη και άλλους δημοσιογράφους της εποχής εκείνης για να διαγραφούν από την Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου (βλ. εφημερίδα 'Ριζοσπάστης' 17.11.1944); Τι σχέση είχε ο Γεώργιος Τρίμης με τον απότακτο αξιωματικό του κινήματος του '35 Ιωάννη Πλυτζανόπουλο, διοικητή των Ταγμάτων Ασφαλείας; Τι σχέση είχε ο ίδιος με το κατοχικό υπουργείο Εργασίας και με τους συνδικαλιστές τύπου Καλομοίρη και Καλύβα; Υπάρχει συγγένεια ανάμεσα στους δύο δημοσιογράφους Τρίμηδες;



Αναδημοσίευση από εδώ: http://historia-hellas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_938.html



Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε απ' τα ως άνω, όλος αυτός ο 'αντιφασιστικός' συρφετός που κονομάει απ' την επιχείρηση που ονομάζεται 'ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.' ή 'ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.' τα στοιχεία που διαθέτει προς 'αποκαλυψη και διαφώτιση' των πολιτών τα οφείλει στην ίδια του την ιστορία. Μία απλή απόδειξη είναι πως οποτεδήποτε αισθάνονται τον κίνδυνο των αποκαλύψεων σε βάρος τους, εμφανίζουν στοιχεία που αφορούν 'τους ναζί, τους φασίστες, τους ρατσιστές'. Τρανό παράδειγμα τα στοιχεία που 'αποκάλυψε' ο 'Ιος' για να σπιλώσει τους Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής κι άλλους αποστράτους που μετείχαν στα ψηφοδέλτιά της. Γνωρίζουν πολύ καλά εκείνη την εποχή, τα πρόσωπα και τα όσα μελανά συνέβησαν, όχι επειδή ήσαν αντίθετοι, αλλά επειδή ήσαν υπέρμαχοι όλων αυτών που μας καταγγέλλουν με θράσος. Μας αποκαλύπτουν επιλεκτικά κομμάτια απ' την ιστορία που οι προκάτοχοί τους μετείχαν ως πρωταγωνιστές κι όχι ως θεατές ή θύματα. Αυτά τα καθάρματα που τολμούν να μας κατηγορούν ως 'ναζί, φασίστες, ρατσιστές' είναι οι γόνοι των δοσίλογων της Κατοχής, κομπλεξικά ανθρωπάρια που προσπαθούν να αιτιολογήσουν την μη κοπιώδη καριέρα τους ως δήθεν 'πολέμιοι' του 'ναζισμού, του φασισμού, του ρατσισμού'. Οι Γερμανοί ουδέποτε απεχώρησαν απ' την Ελλάδα..Για να διατηρούνται ακόνητοι στην εξουσία και την παραεξουσία όλοι όσοι συνέπραξαν με τους 'ναζί, τους φασίστες, τους ρατσιστές' κι όσοι επωφελήθηκαν κι επωφελούνται έως σήμερα εξαιτίας αυτής της αμαρτωλής σχέσης. Κι όσοι διατηρείτε μέσα σας την απορία 'πόσο ισχυρός είναι ο γερμανικός παράγων στην Ελλάδα', τα παρακάτω θα σας την λύσουν. Οι συνεργάτες τους απ' την περίοδο της Κατοχής δεν απεχώρησαν απ' την Ελλάδα. Συνέστησαν κόμματα, οργανώσεις, επιχειρήσεις και συνέχισαν απτόητοι το έργο των κατακτητών ομογάλακτών τους. Οι Γερμανοί δεν 'ξανάρχονται' όπως λέει ο λαός, αλλά ήταν εδώ πάντοτε.





Κι ένα τελευταίο ερώτημα που θ' αφήσουμε ν' απαντηθεί (αν ποτέ απαντηθεί-δηλαδή ποτέ) απ' τους προαναφερθέντες. Πέραν ότι είναι κρυφοφασίστες (κυριολεκτικά και μεταφορικά), η αιτία που τους παρακινεί ν' ασκούν 'αντιφασισμό' κατ' επάγγελμα, δεν είναι άλλος απ' την γοητεία που τους ασκεί ο 'φασισμός'. Δεν πρόκειται για παθητική γοητεία, αλλά για αναδυόμενη γοητεία απ' τα σπλάχνα τους. Τη βρίσκουν με το 'φασισμό'. Πως τη βρίσκουν δεν μας αφορά. Με ποιούς τη βρίσκουν πάλι δεν μας αφορά. Τι σύνεργα (μη πάει ο νους σας αλλού) χρησιμοποιούν πάλι δεν μας αφορά. Αλλά, το να συνεργάζονται απροκάλυπτα και μάλιστα μιλώντας σε α' ενικό με δηλωμένους 'ναζί, φασίστες, ρατσιστές', ε, αυτό πάει πολύ. Και προχωρούμε στο καίριο ερώτημα:




Τι μπορεί να συνδέει έναν 'αντιφασίστα' με έναν 'φασίστα'; Μία ερωτική σχέση (μην πάει ξανά ο νους σας αλλού), μία πολιτική ταύτιση ιδεών, μία συνεργασία ως προς την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής (καθότι ΄θεωρείται μη εθνικοσοσιαλιστική), μία σύμπραξη ή ένα κοινό 'ναζιστικό, φασιστικό' παρελθόν;



Άντε τώρα στο κοτέτσι σας...κοτούλες 'ναζιστικές-φασιστικές'...απ' όπου κι αν προέρχεστε...