Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Hasta La Vista Antifascista: Αντιφασίστες/στριες δεν είσαστε πουθενά/ Κέντρο Αθήνας






Οι αντιφασίστες αισθάνονται πως κυριαρχούν στους δρόμους. Απαττώνται. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη.  Χτίσαμε αυτόν τον αγώνα λιθαράκι-λιθαράκι. Απ' το μηδέν κι ίσως καταλήξουμε πάλι στο αιώνιο μηδέν. Η διαδρομή δεν θα ξεχαστεί. Τα χνάρια μας χαράσονται στο τετράδιο του χρόνου. Το συστατικό στοιχείο της δράσης των ριζοσπαστών εθνικιστών είναι το γκρέμισμα του φόβου στην πράξη. Όσο κι αν το κράτος υποθάλπει τον εγχώριο αντιφασισμό, εμείς οι λίγοι, εμείς οι τρελοί, εμείς οι παθιασμένοι για εθνική και κοινωνική ελευθερία τολμούμε, αποτινάσσουμε τα αστικά δεσμά που κρατούν δέσμιους τους Έλληνες. Ο αγώνας μας μοιάζει ανώφελος σε κάποιους. Κάποιοι πιο δειλοί εκφράζουν το ερώτημα 'τι θα πετύχουν με όλα αυτά;'. Η απάντησή μας είναι μία και μοναδική προς όλους όσοι προσπαθούν μάταια να σαμποτάρουν τον αγώνα αυτόν, ένας αγώνας που έχει πολυεπίπεδο κόστος για όσους τον διεξάγουν.



Εκφραζόμαστε υποκειμενικά, γκρεμίζοντας τον μύθο της κυριαρχίας των αντιφασιστών, σπάμε το μονοπώλιο της κρατικής καταστολής, δίνουμε το παράδειγμα. Πως οι εθνικιστές μπορούν να ελπίζουν μονάχα αγωνιζόμενοι. Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα. Ο αγώνας αυτός είναι ταυτόσημος της ύπαρξής μας. Όσο υπάρχουμε, υπάρχει και ο αγώνας κι αντίστροφα. Δεν εφησυχαζόμαστε. Πολεμούμε, τολμούμε, αγρυπνούμε, δεν παραιτούμαστε. Για τους ριζοσπάστες εθνικιστές ο αγώνας είναι το δομικό στοιχείο για την θεμελίωση των ιδεών σε πρακτική βάση. Προτρέπουμε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, παραδειγματίζουμε, ενθαρρύνουμε, εμψυχώνουμε. Θα δίνουμε το 'παρών' για πάντα. Μέσα στη γκριζούπολη, κάθε δράση μας είναι το ξέσπασμα απέναντι στην άψυχη πραγματικότητα που ισοδυναμεί με τον ενταφιασμό της πατρίδας μας. Τίποτα άλλο δεν έχει αξία απ' το να αισθανθούμε πως η γη αυτή μας ανήκει.




Οι σκοτεινές φιγούρες που τολμούν στην μητρόπολη, που διακινδυνεύουν, που ιδρώνουν, που ματώνουν, θ' αγωνίζονται σε πείσμα όσων θα μας ήθελαν αδρανείς. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Να ενοχλούμε όσους δεν πράττουν το καθήκον τους. Γιατί πάνω απ' όλα πατρίδα μας είναι όσα μάθαμε, όσα ζήσαμε, όσα νίωσαμε. Η μνήμη είναι ζωντανή. Η λήθη είναι νεκρή. Θυμόμαστε, δεν ξεχνούμε τίποτα. Με κάθε δράση μας επαναφέρουμε στην μνήμη μας αρχέτυπες μνήμες αγώνων. Αυτούς τους αγώνες, ταυτόσημους των πιο αγνών συναισθημάτων μας, δεν πρόκειται να τους προδώσουμε ποτέ. Εσείς;



ΥΓ.  Θα μπούμε αργά ή γρήγορα στην Κατάληψη της Πρυτανείας και θα σας ρουφήξουμε την Ψυχή απο τα μάτια Κουφάλες ...

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ